מתכון טעים ללא גלוטן, מושלם לבראנץ' חלבי, כשנשארים עם המשפחה בבית.
מתכונים ללא גלוטן מתאימים היום להמון אנשים, לא רק לרגישי צליאק, אלא גם לרוצים להפחית בפחמימות. הפריטטה אידיאלית לבראנץ' חלבי עם המשפחה, או לארוחת ערב קלה וטעימה.
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול: 20 דקות
כמות: כ- 6 מנות
מצרכים:
2 כפות פפריקה מעושנת
1 גליל עגול של גבינת עיזים
6 ביצים + 3 חלבונים
1/3 כוס תערובת עשבי תיבול טריים: בצל, בזיליקום, טימין, פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1 פלפל אדום
2 כפות שמן זית
2 כוסות עלי תרד קצוץ
2 שיני שום טחון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מפזרים פפריקה מעושנת על נייר אפייה, מגלגלים את גליל הגבינה עד שהוא צבוע באדום. חותכים את גליל הגבינה ל- 6-8 עיגולים יפים בעובי 1 ס"מ (השתמשו בסכין חדה ורטובה לחיתוך מושלם).
בקערה ערבבו את הביצים והחלבונים, הוסיפו את תערובת עשבי התיבול והניחו בצד.
צלו פלפל אדום כ- 5 דק' על גז גלוי, עד השחמה בקצוות. הניחו בקערה וכסו. כעבור 15-20 דקות נגבו את הקליפה החרוכה וחתכו את הליבה לרצועות.
חממו מחבת 26 ס"מ על חום בינוני, הוסיפו שמן זית, שום ותרד וטגנו כ- 3 דקות.
מזגו את תערובת הביצים עם עשבי התיבול למחבת, הניחו מעל את גבינת העיזים באופן שווה. בשלו עד להזהבה מבחוץ - הפריטטה צריכה להיות רכה בפנים ונפוחה בחלקה העליון.
הכניסו את המחבת לתנור ואפו במשך 10 דקות ב- 180 מעלות.
הריח יבשם את כל הבית ואתם תיהנו מארוחה מזינה וטעימה.
בתאבון
