החורף אומנם עדיין בגדר שמועה, אבל הגעגוע אליו קיים. ימים קרים וגשומים שמקבצים את כל המשפחה בבית מסביב לתנור. בזמנים כאלה הכי מתחשק להכין ארוחה חורפית ומנחמת, שתמלא את הבית בריחות נפלאים ותמלא את הבטן בחמימות ואושר.
נועה קליין, בעלת הבלוג I'm on leave, בישלה והכינה לנו ארוחה חורפית נפלאה בעזרת הסירים והמחבתות המושלמים של המותג revere העשויים נירוסטה באיכות גבוהה עם עיגול נחושת בתחתית הסירים המאפשר הולכת חום גבוהה יותר ב-50% לעומת סיר סטנדרטי ואת הארוחה הגישה בכלי ההגשה המושלמים של קורל.

קליין מציעה שלושה מתכונים למנות חורפיות שימלאו לכם את הבית, רק לגזור ולשמור:
פונץ' חורפי כייפי
מצרכים:
4 תפוחי עץ אדומים פינק ליידי קלופים
4 כוסות מים
2 תפוזים בינוניים שטופים
1 כוס מיץ תפוחים
3 כוסות יין אדום מתוק
2 לימונים קטנים שטופים
2 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
o מחממים קלחת נירוסטה על האש.
o חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומעבירים לקלחת.
o יוצקים לקלחת את המים.
o חוצים תפוז אחד, סוחטים ממנו את המיץ ומוסיפים לקלחת.
o מוסיפים את מיץ התפוחים והיין.
o מערבבים ומחממים את הבלילה על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה – מעלה אדים ובועות קטנות עולות בשולי הקלחת.
o בינתיים, פורסים את התפוז שנותר ואת הלימונים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
o כשהפונץ' כמעט רותח, מוסיפים לסיר את פרוסות התפוז, הלימונים ומקלות הקינמון.
o מבשלים חמש דקות ומכבים את האש.
o מכסים את הקלחת ומניחים למשך כחצי שעה.
o מגישים חם, לא רותח.
כמה דברים שכדאי לדעת על הפונץ':
1. אי אפשר לשמור פונץ' לאורך זמן, אבל אפשר לחמם אותו כעד שעה אחרי ההכנה.
2. אפשר להחליף את מיץ התפוחים במיץ תפוזים.
3. אפשר להחליף את כמות האלכוהול במים או במיץ פירות או להפחית בכמות לפי טעם.

תבשיל קדירת בשר & פסטה
מצרכים:
5-4 כפות שמן זית
500 גרם בשר צלי בקר (מספר 5) חתוך לקוביות
1 ראש סלרי קצוץ
1 כפית תבלין קארי
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
8-6 שיני שום שלמות
2 כוסות מים (או עד כדי כיסוי התבשיל)
6 כפות סויה
מלח ופלפל לפי טעמכם
1 חבילת פסטה לפי טעמכם
אופן ההכנה:
o מחממים שמן במחבת בינוני ומוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים 5-4 דקות עד שהבשר מאפיר.
o מוסיפים את הסלרי, הבצל, הגזר ומערבבים ומבשלים חמש דקות בסיר מכוסה.
o מוסיפים את שיני השום והמים (על המים לכסות את הבשר והירקות), מערבבים ומוסיפים רוטב סויה, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-3/4 שעה.
o מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת תבלין הקארי.
o מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ - ¾ שעה נוספת או עד לריכוך הבשר.
o מבשלים את הפסטה בסיר פסטה ייעודי, לפי הוראת היצרן המופיעות על גב האריזה ומניחים על צלחות ההגשה. יוצקים את קדירת הבשר על הפסטה ומגישים חם.

מרק ירקות אדום
מצרכים:
5 כפות שמן
2 בצלים קצוצים
1 כף פפריקה חריפה או מתוקה לפי הטעם
3 כפות רסק עגבניות
1 כף מלח
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
5 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
4 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות קטנות
3 קישואים חתוכים לקוביות קטנות אופן ההכנה
אופן ההכנה:
o מחממים סיר רחב וגבוה עם שמן ומטגנים בצל כעשר דקות על להבה בינונית-נמוכה עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.
o מוסיפים את הפפריקה לפי הטעם, מערבבים ומוסיפים כוס מים, רסק עגבניות ומלח. מבשלים 15 דקות על להבה נמוכה ללא כיסוי.
o מוסיפים את הירקות, מערבבים ויוצקים מים עד גובה 5 ס”מ מעל התכולה (מומלץ להוסיף את הקישוא אחרון). מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה.
o מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים עד שכל הירקות רכים והרוטב מצטמצם.

בתיאבון! ושיהיה חורף חם ☔