זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 20 דקות | זמן מנוחה: שעתיים
המתכון מתאים ל- 9 שבלולים קטנים, בתבנית ריבועית 28 ס"מ
מצרכים לבצק:
230 גרם קמח
50 מ"ל מים פושרים
7 גרם שמרים טריים
5 גרם מלח
50 גרם שמנת
25 גרם שמן זית
1 ביצה
מצרכים לפסטו טרי:
כ- 100 גרם שום בר טרי כולל גבעולים
40 גרם צנוברים
30 גרם שמן זית
30 גרם פרמזן מגורר
אופן ההכנה:
הבצק
מערבבים מים פושרים עם שמרים טריים.
בקערת הלישה מניחים את הקמח, מלח, שמנת, ביצה, שמן ותערובת השמרים+מים.
ללוש במיקסר במהירות מינימלית למשך 5 דקות. יוצרים כדור ומכסים במגבת למשך כשעה.
הפסטו
מוציאים את הגבעולים מהשום ושוטפים את העלים במים קרים.
קוצצים את העלים בצורה גסה וטוחנים אותם בבלנדר עם צנוברים, שמן זית ופרמזן.
מערבבים עד לקבלת ממרח הומוגני ומניחים בצד.
כאשר הבצק הוכפל בנפחו, מקמחים את משטח העבודה ואז מגלגלים אותו למלבן בעובי 5 מ"מ. מורחים את הפסטו על כל שטח הבצק ואז מגלגלים לאורך לנקניק גדול. מחלקים ל- 9 חלקים שווים.
הניחו את השבלולים בתבנית והניחו להם לתפוח שוב למשך 30 דקות, מכוסים במגבת.
חממו את התנור לחום של 180 מעלות. ברגע שהוא חם, אופים 25 דקות.
למבחר תבניות אפייה והגשה מבית Peugeot >>
