מצרכים לחמאת שום ועשבים:
220 גרם חמאה רכה
צרור עלי טימין טרי, ללא גבעול
צרור קטן של רוזמרין, ללא גבעול
1 לימון סחוט
6 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
פלפל טרי גרוס לפי הטעם
מצרכים לעוף:
עוף 1 גדול כ- 5-6 ק"ג
לימון 1 פרוס
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
חממו את התנור ל- 160 מעלות צלזיוס.
בקערה ערבבו את החמאה הרכה עם הטימין, הרוזמרין, מיץ לימון, שום כתוש, מלח ופלפל.
מנקים את העוף ומייבשים אותו מבפנים ומבחוץ. מרחו חמאה בחלק הפנימי של חלקי העוף, ואז העבירו את הידיים מתחת לעור כדי להכניס את תערובת השום וחמאת העשבים.
מניחים את ענפי הטימין ופרוסות הלימון בחלל העוף.
מברישים את העור בשמן הזית ומתבלים במלח. מניחים את הכנפיים מתחת לעוף, ואז קושרים אותו בחוט. מניחים את העוף בתבנית אפייה מלבנית גדולה.
אופים את העוף ומבשלים על 160 מעלות צלזיוס למשך שעתיים וחצי. בדקו את העוף מדי פעם וכסו את החלקים השחומים לפי הצורך.
הוציאו את העוף מהתנור והטו אותו זקוף מעל התבנית כדי לאפשר למיצים להתנקז.
למבחר תבניות אפייה והגשה מבית Peugeot >>