מתאים להכנה ב- Instant Cooker ו- Instant Combi
מצרכים ל-8 מנות
1 כוס שעועית יבשה – אדומה, לבנה או שילוב
1/2 כוס חיטה
1/2 כוס גריסי פנינה
1/2 כוס גרגירי חומוס יבשים
4 כפות שמן
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
6 שיני שום פרוסות
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כף פפריקה אדומה
3 כפות דבש
1 כפית בהרט – לא חובה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 ק"ג בשר (צלי כתף, שריר, פילה מדומה) חתוך לקוביות גדולות
5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
אופן ההכנה
משרים את הקטניות בהרבה מים במשך שעה.
שמים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מפעילים את פונקציית Sauté עלHigh למשך 10 דק' ומטגנים תוך כדי ערבוב. לאחר 5 דקות מוסיפים שום, רסק, פפריקה, דבש, בהרט, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את הקטניות, מסדרים ביניהם את קוביות הבשר ומעל את תפוחי האדמה ויוצקים מים עד לכיסוי כל המרכיבים בסיר.
סוגרים את המכסה ולוחצים על Pressure Cook על רמת Low 1 ו-3/4 שעות.
לאחר שהסיר מסיים (מצפצף) מעבירים את כפתור השחרור המהיר למצב Venting עד שכל האדים יוצאים מהסיר. בסיום הוצאת האדים, שסתום השחרור יורד וניתן לפתוח את המכסה.