מאפה קינמון יפייפה, שמפזר ריח בכל הבית, מספיק לארבעה אנשים וניתן להכין אותו במחבת.
מצרכים לבצק והמילוי:
1 כוס חלב
50 גרם חמאה רכה
4 כפיות שמרים יבשים
1 כף סוכר
3 כוסות קמח
1 כף שמן
3/4 סוכר חום
2 כפות קינמון
100 גרם חמאה רכה
מצרכים לציפוי:
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות אבקת סוכר
1 כף חלב
2 כפות תמצית וניל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר גדולה ערבבו חלב וחמאה, כ- 45 שניות.
הוסיפו שמרים וסוכר עד להקצפה. השאירו בצד כ- 10 דקות עד שהתערובת מתחילה לתסוס.
הוסיפו לאט וערבבו 2 כוסות קמח לתערובת השמרים.
כאשר הבצק נעשה עבה מדיי כדי לבחוש, העבירו אל משטח מקומח קלות.
תוך כדי לישה, הוסיפו את כוס הקמח הנותר, עד שהבצק הופך לרך אבל לא דביק.
צרו כדור מהבצק.
מרחו קערה נוספת בשמן על כל הדפנות, הניחו את כדור הבצק בקערה, כסו והשאירו בצד כשעה, או עד שהבצק מכפיל את גודלו.
על משטח מקומח קלות, עם מערוך, צרו מלבן גדול בעובי 1.5 ס"מ.
מרחו עם מברשת 100 גרם חמאה מומסת, פזרו סוכר חום וקינמון.
עם חותך פיצה חיתכו את הבצק לאורכו, לרצועות ברוחב 5 ס"מ כל אחת.
רססו שמן על מחבת עם שתי ידיות של ריבר.
גלגלו רצועת בצק אחת לגליל, מקמו במרכז המחבת.
גלגלו את הרצועות הנותרות, אחת בכל פעם והניחו את הגלילים במרכז.
הניחו את המחבת מעל התנור למשך 45-60 דקות בזמן שהוא מתחמם ל- 180 מעלות.
בתום הזמן הבצק אמור להכפיל את גודלו ולמלא את כל המחבת.
הכניסו לתנור ואפו במשך 22-27 דקות או עד הזהבה בקצוות.
לציפוי- בקערת מיקסר, ערבבו את חומרי הגלם עד לקבלת תערובת חלקה.
מזגו את הציפוי על המאפה החם ברגע שהוא יוצא מהתנור והגישו חם.
בתאבון
