3 רטבים שאפשר להכין מראש; טריאקי, שמנת פטריות, ועגבניות בזיליקום - שישדרגו כל ארוחה למשהו יוצא דופן!
ראשית, רוטב טריאקי הום מייד שמוסיף טעם לכל תבשיל מטוגן.
מצרכים:
1/4 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מים פושרים
3 כפות סוכר חום
1 כף דבש
2 כפיות שום כתוש
2 כפיות זנגוויל טחון
1 כפית שמן שומשום קלוי
1 כף קורנפלור
2 כפות מים קרים
1 כף זרעי שומשום
אופן ההכנה:
בקלחת ריבר ערבבו יחד את הסויה, מים פושרים, סוכר חום, דבש, שום, זנגוויל ושמן שומשום. בשלו על אש בינונית במשך 3 דקות, וערבבו מדי פעם, עד שהסוכר מתמוסס – מחממים עד לרתיחה.
בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם מים קרים עד המסה. מערבבים לתוך הרוטב ולהמתין שוב לרתיחה. מבשלים עוד כ- 2 דקות או עד הסמכה, ומערבבים עם זרעי שומשום.

רוטב שמנת פטריות מושלם על פסטה מסוג ספגטי;
מצרכים:
2 כפות חמאה
פטריות שמפיניון פרוסות
מלח ופלפל לפי הטעם
1/4 כוס בצל שאלוט קצוץ
1/2 כפית טימין מיובש
1/4 כוס שמנת
אופן ההכנה:
בקלחת של ריבר המיסו חמאה בחום בינוני, טגנו פטריות בחמאה במשך כ- 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד להשחמה קלה. פזרו מלח ופלפל, הוסיפו בצל שאלוט ובשלו במשך דקה 1. הוסיפו טימין, בשלו 4-5 דק' עד שהרוטב צומצם בשליש. ערבבו עם השמנת, בשלו עוד כ- 4 דק' או יותר, עד שהרוטב מתעבה מעט (לא להגיע להרתחה). תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם והגישו חם.

רוטב עגבניות בזיליקום מסיים את רשימת הרטבים הראויים לציון. רוטב מושלם לרביולי, מעל פיצה או בתוך לזניה;
מצרכים:
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 פחית עגבניות שלמות מקולפות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל קצוץ
2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מניחים בזיליקום ועגבניות במעבד מזון, מרסקים עד מרקם חלק. בקלחת ריבר מחממים שמן על חום בינוני, מטגנים בצל במשך כ- 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה. מוסיפים שום ומבשלים במשך 30 שניות. מוסיפים את תערובת העגבניות, סוכר ואורגנו, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים על חום נמוך כ- 10 דק' או עד צמצום הרוטב מעט. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
כל המתכונים יכולים להיות מוכנים מראש, מה שמאפשר ליצור טעם נהדר בארוחה מושלמת בזמן קצר! בנוסף, אפשר להכין את הרטבים מראש ולהשאיר במקפיא עד 3 חודשים.
רוטב עגבניות בזיליקום מסיים את רשימת הרטבים הראויים לציון. רוטב מושלם לרביולי, מעל פיצה או בתוך לזניה.
מצרכים:
1 כוס עלי בזיליקום טריים
1 פחית עגבניות שלמות מקולפות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס בצל קצוץ
2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מניחים בזיליקום ועגבניות במעבד מזון, מרסקים עד מרקם חלק. בקלחת ריבר מחממים שמן על חום בינוני, מטגנים בצל במשך כ- 5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה. מוסיפים שום ומבשלים במשך 30 שניות. מוסיפים את תערובת העגבניות, סוכר ואורגנו, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מחממים על חום נמוך כ- 10 דק' או עד צמצום הרוטב מעט. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

כל המתכונים יכולים להיות מוכנים מראש, מה שמאפשר ליצור טעם נהדר בארוחה מושלמת בזמן קצר! בנוסף, אפשר להכין את הרטבים מראש ולהשאיר במקפיא עד 3 חודשים.
עכשיו תורכם, מהו הטיפ האהוב עליכם ליצירת ארוחת ערב מושקעת ומהירה? שתפו אותנו בפייסבוק >>