זמן הכנה: 30 דקות | זמן מנוחה: 2 שעות | זמן אפייה: 35 דקות
מרכיבים לתבנית אפייה ריבועית 28 ס"מ
לבריוש:
350 גרם קמח חיטה
6 גרם שמרים יבשים
170 גרם חלב
75 גרם יוגורט
70 גרם סוכר
חצי כפית מלח דק
70 גרם שמן צמחי
לקרם ההל:
300 מ"ל חלב
25 גרם עמילן תירס
30 גרם סוכר
35 גרם חמאה
4 תרמילי הל
150 גרם ריבת תות או 250 גרם תותים טריים
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר או בקערה שמים את החלב הפושר עם השמרים היבשים. השאירו למנוחה למשך 5 דקות: אם הוא מבעבע, הוא פועל, אחרת הוא מקולקל ואין טעם להשתמש בו.
לאחר מכן הוסיפו את הקמח, היוגורט, הסוכר, המלח והשמן הצמחי, ולושו עד שהבצק יראה חלק ויורד מהקערה בקלות (בדרך כלל כעשר דקות).
תנו לו לתפוח, רצוי במקום חמים - מכסים במגבת מטבח, עד שהבצק מכפיל את עצמו, ואז מוציאים את האוויר מהבצק על ידי לישה ידנית. כדי להקל על הלישה, ניתן לקרר את הבצק במקרר כדי לעבוד עליו לאחר מכן.
הכינו את השמנת: הרתיחו את החלב עם תרמילי הל כדי להטמיע את הטעם, ואז הניחו להתקרר וסננו.
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט השמן, מערבבים היטב לדילול עמילן התירס, ומחממים תוך הקצפה עדינה עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים את החמאה ומקציפים עד לשילוב. מניחים להתקרר (רצוי במקרר).
מרדדים את הבצק למלבן גדול ואז מורחים מעל את קרם ההל. שוטפים וחותכים את התותים לחתיכות קטנות, או מוסיפים את הריבה. מגלגלים לקבלת נקניקיה ארוכה, מהדקים אותה היטב.
חותכים 9 לחמניות זהות ואז מסדרים אותן בתבנית מבלי להדק יותר מדי. תנו לבצק לטפוח כשעה וחצי.
אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס כ- 40 דקות, עד שהבריוש מזהיב.
אם תרצו, תוכלו לקשט עם ציפוי רויאל: ערבבו אבקת סוכר ומעט מים.
כמו כן, תוכלו להפוך את הבריוש למבריק על ידי מריחת סירופ (מים וסוכר מבושל) עם מברשת לאחר הוצאתו מהתנור.
למבחר תבניות אפייה והגשה מבית Peugeot >>
