קניידלעך (כ-20 כדורים קטנים)
כדורים:
• 1 כוס קמח מצה
• 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
• 1 כפית שטוחה מלח
• רבע כפית פלפל שחור
• 2 כפות שמן קנולה
• 1.5 כוסות מים רותחים
• 2 ביצים
• 2 כפות סודה לשתייה
למי הבישול:
• 2 ליטר מים
• 1 כף מלח
• קורט אבקת מרק עוף (לא חובה)
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה קמח מצה, אבקת אפייה, מלח, פלפל ושמן.
2. מוסיפים מים רותחים, מערבבים עם מזלג עד שהתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-10 דקות
3. בינתיים מקציפים את הביצים עם מטרפה בקערה נפרדת יחד עם הסודה.
4. מביאים לרתיחה מים, מלח ואבקת מרק
5. בידיים רטובות מכדררים קניידלעך לגודל קצת יותר קטן מכדור פינג-פונג וכניסים לסיר
6. מבשלים 5-8 דקות ברתיחה עדינה ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת
מרק עוף צח (כ-6 מנות)
• 4 גבעולי שמיר
• 4 גבעולי פטרוזיליה
• 1 גזר
• 1 בצל בינוני
• גבעול סלרי אמריקאי
• 3 שיני שום
• 5 יח' שוק עוף ללא עור
• עצם בקר חתוכה ל-2 יח' (לבקש מהקצב)
• 3 ליטר מים מסוננים/מינרלים
• 10 גרגירי פלפל שחור שלמים
• 2 עלי דפנה
• 2 כפיות מלח
אופן הכנה:
1. מסדרים את המצרכים בתוך סיר רחב: שמיר ופטרוזיליה בתחתית, מעל את הירקות, עוף ועצמות בקר.
2. מכסים במים מסוננים/מינרלים ומביאים לרתיחה.
3. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק ומוסיפים פלפל שחור שלם ועלי דפנה.
4. מבשלים ברתיחה עדינה (בעבוע קל) במשך 2-3 שעות (מומלץ להוסיף כוס מים מורתחים לאחר שעה של בישול)
5. מצננים את המרק ומסננים דרך בד "חיתול" ומגישים.
*טיפ: מומלץ לשמור את המרק הלא מסונן במקרר למשך לילה, להסיר את שכבת השומן שנוצרה ואז לסנן. קח נקבל מרק צח במיוחד בעל טעמים מרוכזים.

למתכון באתר Foody