התבנית המדהימה מסדרת Bake Serve Store מבית קורנינג האמריקאית מאפשרת אפייה, הגשה ואחסון והכל בכלי אחד - היישר מהתנור אל שולחן האוכל ולשמירה במקרר.
אם גם אתם אוהבים את חג הגבינות כמונו, קבלו מתכון מדהים לפשטידת קישואים דיאטטית של שר פיטנס, מתוך התכנית "מתכון מנצח".
15 דק' הכנה | 45 דק' זמן כולל
מצרכים:
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
1 כף שמן זית
3 קישואים בגודל בינוני
1 גביע (דגם-דגם-250 גרם) קוטג'
3 כפות (60 גרם) גבינה צהובה, מגוררת
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (70 גרם) קמח תופח
1/3 צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
מלח ופלפל שחור
שמן או תרסיס שמן, לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
פורסים את הבצלים לרצועות דקות. מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב 8 דקות או עד הזהבה. נותנים לבצל להתקרר מעט.
מגרדים את הקישואים על פומפייה. סוחטים את הקישואים עם הידיים כדי להיפטר מנוזלים עודפים. בקערה גדולה מערבבים את הקוטג' עם הגבינה צהובה, הביצים, הקמח, הפטרוזיליה הקצוצה והתבלינים.
מוסיפים את הבצל המטוגן והקישואים המגוררים והסחוטים ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X20 ואופים בתנור 40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת (סכין שמחדירים למרכז יוצא נקי).
צילום: נמרוד סונדרס
פירוט הערכים התזונתיים באתר FOODY
ואם אתם מעדיפים את החג שלכם מתוק או שנבחרתם להיות אחראיים על הקינוח בארוחת החג, קבלו מתכון מושלם לעוגת בוואריה ברוטב שוקולד עם תותים של רחלי קרוט, מתוך התכנית "מתכון מנצח".
20 דק' הכנה | 4 שעות זמן כולל
מצרכים:
1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
3 ביצים גודל L, מופרדות
3/4 שקיות (10 גרם) אבקת ג'לטין
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 מיכל (דגם-דגם-250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
לתחתית ביסקוויטים:
1/2 שרוול פתי בר שוקולד או וניל
1/4 כוס חלב
לעיטור:
50 גרם שוקולד מריר או חלב
1/4 מיכל שמנת מתוקה 38%
תותים טריים או דובדבנים, תאנים, פירות יער
אופן ההכנה:
לקרם: מניחים בסיר את החלב, חלמוני הביצה, הג'לטין, הסוכר ותמצית הוניל וטורפים עד שהבלילה אחידה.
מניחים על אש בינונית וטורפים עם מטרפה ידנית עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם של מעדן חלב. חשוב לא להפסיק לטרוף כדי שלא תיווצר לכם חביתה. מסננים ומניחים לתערובת להצטנן במשך 1/2 שעה.
בינתיים שמים את חלבוני הביצה במיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 5-6 דקות עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים לקרם החלב.
מקציפים את השמנת המתוקה, באותה קערה של החלבונים, 4-5 דקות במהירות גבוהה עד שנוצרת קצפת יציבה. מקפלים גם אותה לבלילה.
טובלים את הפתי בר בחלב ומניחים אותם בתחתית תבנית בגודל 20X20 . יוצקים מעל הפתי בר את קרם הווניל ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות, עד להתייצבות.
לעיטור: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה בפולסים של 20 שניות במיקרוגל. מערבבים בין הפעלה להפעלה עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. חותכים את התותים לקוביות. מזלפים את רוטב השוקולד על העוגה ומפזרים תותים. נשמר בקירור עד 4 ימים.
צילום: נמרוד סונדרס
פירוט הערכים התזונתיים באתר FOODY
התבניות שנבחרו למתכונים בתכנית "מתכון מנצח" מסדרת Bake Serve Store עשויות זכוכית מחוסמת חזקה במיוחד, קלות ודקות ביותר - שליש מכלים מקבילים, ניתן להכניס למדיח הכלים ולשימוש בתנור ובמיקרוגל.