באווירת חנוכה עם השראה מכירסמס - קבלו מתכון לעוגיות חמאה עם ריבה טעימות במיוחד.
זמן הכנה: 45 דק'
זמן אפייה: 12-15 דק'
כמות: 12 עוגיות כפולות
אם הסופגניות והלביבות לא הספיקו לכם, העוגיות הפשוטות והטעימות הללו בטוח ימתיקו לכם את החג! הנה מתכון פשוט שהילדים יכולים לעזור לכם להכין.
מרכיבים:
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
2 חלמונים
3/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס ריבת תות
הנחיות:
חממו את התנור ל 180 מעלות.
בקערה בינונית, הקציפו את החמאה, סוכר לבן וחלמון הביצה עד לקבלת מרקם חלק.
הוסיפו תוך כדי ערבוב את הקמח, כל פעם קצת, עד שיוצא בצק רך.
רדדו את הבצק לעובי חצי ס"מ. אם הבצק רך מדיי לעבודה קררו למשך 15-20 דק'.
צרו צורה בעזרת חותך העוגיות האהוב עליכם, אנחנו השתמשנו בכוכבים/מגן דוד :)
למחצית מכמות העוגיות, צרו צורה נוספת, קטנה יותר, במרכז העוגיה.
הכניסו לתנור ל 6-8 דק' רק עד שהבצק מתקשה מעט.
מרחו כפית ריבת תות על כל עוגיה שלמה, וכסו בעזרת העוגיות עם החור במרכז.
הכניסו לתנור לעוד כ 2-4 דק', עד להזהבה.
הניחו לקירור והגישו עם אבקת סוכר מעל.
טיפ לכל השנה: החליפו את הריבה המסורתית בשוקולד / ריבת חלב / ממרח אגוזים והכינו את עוגיות החמאה בטעמים שונים, כל השנה.
