צילום: גלעד רדט, סטיילינג נועה קליין
כל שנה החג הוא אותו החג, אותן המצות, אותה החרוסת ואותן הבדיחות שהדוד מספר כבר 30 שנה. זה כיף ומנחם, אבל לפעמים אנחנו רוצים ליצור אווירת חג בלתי נשכחת שהמשפחה והחברים ידברו עליה עוד הרבה שנים וגם תככב נהדר באינסטגרם שלנו.
הנה כמה טיפים של הבלוגרית נועה קליין לחג מושלם עם המוצרים שלנו, לעיצוב וסידור שולחן חג שהחסה החרוסת והמצה יקפצו מעצמם אל תוך הצלחת:
1. בחירת הצלחות – אין כמו סרוויס צלחות בצבע שנהב עם עיטורים מלכותיים בגוון כחול בעיצוב נקי ומעודן של פסים אמורפיים כדי להגיד "חג שמח". כאשר אנו הולכים לבחור את הצלחות שישמשו אותנו לאירוח חגיגי אפשר ואף רצוי להשקיע קצת יותר מבחירת צלחות "רגילות" לשימוש יום יומי.
מומלץ לרכוש צלחות שהן חזקות, עמידות וקלות, מה שיהפוך את הטיולים הלוך וחזור למטבח לקלים במיוחד ויקטין את הסיכויים שאיזו צלחת תישבר.

2. להשלמת המראה החגיגי הוסיפו סכו"ם עשוי נירוסטה איכותית עם ציפוי PVD שחור – סופר טרנדי ומעניק נגיעה מהודרת ויוקרתית, כיאה לחג זה. אפשר לעטוף את הסכו"ם במפית בד בגוון טבעי, לקשור בחוט קשירה ולהוסיף עלה מהגינה למראה טבעי ואישי לכל סועד.
גוונים טבעיים ונגיעות ירוקות הוא שילוב צבעים מנצח שמשדר יוקרה, הדר וסטייל. צרו משהו משלכם, שולחן חג ערוך ויפה יקבל שבחים ומחמאות אבל אם תוסיפו קישוטים מעשי ידיכם לא יפסיקו להלל ולשבח אתכם עוד הרבה לאחר שהחג יסתיים.

3. טרנד הסקולנטים והצמחים הירוקים – צמחים בצבע ירוק "מקפיצים" את הנראות והיופי של הצלחות החגיגיות עם העיטור הכחול ובאופן כללי הם מגרים את החושים ויוצרים עבורנו חוויה שלמה של יופי וריח.
אין צורך בקניית זרים גדולים ומוכנים של פרחים, שהם לרוב יקרים יותר ונוחים פחות. זר גדול באגרטל באמצע השולחן תמיד יפריע לתקשורת בין המסובים ולבסוף יוגלה למטבח כשהארוחה תתחיל. כדאי לבחור בסידור קל ופשוט של אלמנטים על גבי השולחן כמו יצירת סקולנטים קטנים שיקשטו את השולחן.
בדרך כלל נהוג לשתול את הסקולנטים בתוך טרריום (כלי זכוכית סגור או פתוח בו אפשר לגדל צמחים קטנים) ואת הכלי זכוכית עם הצמחים אפשר להניח בחגיגיות על גבי השולחן. הסקולנטים קטנים וירוקים, משתלבים בקלות עם כל סידור והם חגיגיים ונשמרים לאורך זמן, אפשר אחר כך לקשט איתם את אדן החלון בבית.

4. מפה או לא מפה – יש אנשים שלא יכולים לוותר על המפה הלבנה והצחורה שעל השולחן. מניסיוני, אחרי שימוש ראשון הצחור והטהור מוסווה תחת כתמים עיקשים ומתסכלים שיזכירו לנו לעד את חגי העבר.
הפתרון הוא – תחתיות מחבלים בינוניים ועליהם לשים את הקישוטים האוכל וכל הפריטים האחרים. זה מחליף את המפה המסורתית ומעניק אווירה חמימה. אפשר להניח אותם על שולחן חשוף כדי ליהנות מקצת טקסטורת עץ טבעית, או על מפה כהה כדי לקבל ניגוד משלים.

5. מוצרי הגשה משלימים – אל תגישו את המשקאות בבקבוקים המקוריים שלהם. בכל זאת, עבדנו כל כך קשה על סידור שולחן אלגנטי וחגיגי שחבל שבקבוק פלסטיק יבלוט ויהרוס את הכול. מיזגו את היינות, ואפילו את המשקאות הקלים, לדיקאנטרים וקראפים.
צרו פינת משקאות עם מספר קראפים בצורות שונות. היא תיתן צבע ועניין ולמען האמת גם היין טעים יותר כשהוא מגיע בדיקנטר מיוחד.
