לפני שהקיץ מגיע לסופו והילדים חוזרים לבית הספר, לפחות עד החגים, הגיע הזמן לחשוב איך לחגוג את הימים האחרונים של הקיץ... הקיץ הוא ללא ספק עונת האבטיח. הילדים מבלים כל היום בחוץ בפעילויות תחת השמש הקופחת, ואיזו דרך טובה יותר כדי לשמור שלא יתייבשו (וגם אתם) מאשר לדאוג שתמיד יהיו בהישג יד חטיפים ומאכלים קרירים, מרווים וטעימים במיוחד העשויים מאבטיח טרי?
1. מיץ אבטיח מרענן- כשכל כך חם בחוץ אנחנו מנסים לעשות כל מה שאפשר כדי להתקרר מבפנים וכדי לא להתייבש. כדי להמשיך לשתות בלי להתאמץ הכינו מיץ אבטיח מרענן ופשוט להכנה.
הוראות הכנה: חתכו אבטיח לקוביות והכניסו לבלנדר עם מיץ של ליים (אפשר גם לימון) טרי ומעט מים. סננו את מה שהתקבל באמצעות מסננת צפופה ודקה לתוך קנקן, הוסיפו מספר עלי נענע והכניסו למקרר. להגשה- עטרו באמצעות פרוסות לימון וקיבלתם שלמות ורודה ומרעננת.
2. סלט עלי תרד ואבטיח קיצי- אם אתם סובלים מהחום כמונו, מומלץ להתרחק מהמטבח, או לכל הפחות לשמור על קרירות יחסית אם אתם כבר שם. סלטים קיציים הם פתרון נהדר להתחמקות מבישול על הכיריים הלוהטות או הדלקת התנור שמחממת את כל הבית.
הוראות הכנה: חתכו אבטיח לקוביות וזרקו אותן על מצע של עלי תרד טריים. קשטו עם גבינת פטה ואגוזי מלך או פקאנים קצוצים. תבלו עם שמן זית משובח וחומץ בלסמי. מומלץ להגיש בקערות הסלט 1 ליטר הלבנות של corelle, למראה מרענן וקליל, תרתי משמע.
3. שיפודי "ביס" צבעוניים- נשנושים בריאים וקרירים, יפים למראה, שישדרגו כל אירוח. ניתן להשתמש בקיסמים גדולים או בשיפודים החתוכים באמצע.
הוראות הכנה: חתכו אבטיח לקוביות, השתמשו בקוביות פטה ועלי בזיליקום או עלי נענע טריים והכניסו אותם על השיפוד. למבוגרים מומלץ לבזוק חומץ בלסמי על גבי השיפודים לחוויית טעם מפתיעה.
4. קוביה הונגרית מיוחדת במינה- הדהימו את האורחים עם עיצוב מהמם ביופיו וקל להכנה, כך שאפילו לילדים יהיו מותר הפעם "לשחק עם האוכל".
5. שייק פירות "אבטות" מפתיע- בקיץ החם, הכי כיף להתרענן עם שייק פירות מפנק. יש אינספור שילובים טעימים וכיף להיות מופתע כל פעם מחדש- אבל אנחנו פשוט מאוהבים בטעם הפשוט של האבטיח עם התות.
הוראות הכנה: הכניסו קוביות של אבטיח טרי עם תותים (אפשר גם קפואים) לתוך בלנדר עם מעט גי'נג'ר טרי ומיץ ליים (אפשר גם לימון). הוסיפו מעט סירופ מייפל בשביל הטעם המתוק. תקבלו שייק פירות קריר, מרענן ועם טעמים שיפתיעו את כל הטועמים.
6. עוגה שפשוט אי אפשר לפספס- אין דבר מתוק יותר מטעמו של אבטיח קר משובח, אולי מלבד עוגת האבטיח הנהדרת, שנאפית בצורת אבטיח באמצעות הקערות של corelle שנכנסות לתנור האפייה הביתי. עוגה לחה וצבעונית, ממולאת בפינוקי שוקולד צ'יפס שנותנת לאבטיח מראה כמעט אמיתי, עם טעם מתוק אפילו יותר.
הוראות הכנה: את ההוראות המדויקות להכנת העוגה ניתן למצוא באנגלית
כאן.
7. קרחוני אבטיח- הדרך הבטוחה לשמור שהילדים שותים ומרוצים היא באמצעות הכנת קרחונים קרירים, תירוץ נהדר גם בשבילכם להתפנק.
הוראות הכנה: הכניסו לבלנדר 2 כוסות של קוביות אבטיח עם כוס של תותים (אפשר גם קפואים) ורבע כוס סוכר. שפכו את הנוזל לתבניות קרחונים, כוסות פלסטיק או אפילו מגש של קאפקייקס. הכניסו מקלות קרחונים, וקבעו אותם עם גומיות. מגוון הקרחונים האפשריים הוא ענק- תנו לילדים לבחור את הפירות האהובים עליהם. מחפשים עוד שילובים בריאים וטעימים במיוחד? כאן תוכלו למצוא
השראה.
8. אבטיח בצורות מתוקות במיוחד- רוצים להפתיע את האורחים? הולכים להתארח ורוצים להביא קינוח מתוק במיוחד? הכינו אבטיח בצורות, אותו תוכלו לקחת לפיקניק, על האש או כשאתם הולכים לאחר הצהריים עם חברים בים.
הוראות הכנה: התחילו מלחתוך את האבטיח באמצע, ולאחר מכן חתכו לדיסקים של כ-2 ס"מ. בחרו עם הילדים את הצורות האהובות עליהם מהשבלונות לעוגיות שיש בבית, וחתכו בעזרתם צורות מהאבטיח.
כשהקיץ מגיע- דבר אחד בטוח, אנחנו אוהבים לאכול אבטיח קר. לא משנה אם אתם שומרים על זה פשוט או מפלפלים טיפה, אתם אף פעם לא תטעו אם תשימו את הפרי הזה במרכז תשומת הלב.