מטחנות פיג'ו Peugeot היו ונשארו מטחנות המלח והפלפל מספר 1 בעולם. הן מהוות תו תקן לאיכות ומהימנות.
כבר למעלה משלושה עשורים חברת שקל גאה להיות היבואנית הבלעדית של פיג'ו בישראל.
בשנת 1810 הקימו האחים פיג'ו מפעל לטחינת דגן הבנוי מיציקת פלדה. במהלך זה הם ירו את יריית הפתיחה ל- 200 השנים הבאות המלאות בחדשנות ובפיתוחים מקוריים. כושר ההמצאה, היצירתיות, תרבות המצוינות והטכנולוגיה החדישה – הביאו ליצירת מנגנון ייחודי של טחינת תבלינים, אשר מוגן בפטנט רשום, ומעניק אחריות לכל החיים!
לצפייה במטחנות למלח ופלפל מבית PEUGEOT >
לצפיה במטחנות המיוחדות של PEUGEOT >
מותג PEUGEOT - מסורת ארוכת שנים
ב-1850 האריה הופיע לראשונה כסמל המסחרי הרשמי של החברה, וסימל את האיכויות של מוצרי פיג'ו – שיניים חזקות, גמישות ומהירות. כשמונה שנים מאוחר יותר הוא נרשם באופן רשמי בצרפת. לא הרבה יודעים כי אותה משפחת פיג'ו היא המשפחה שיצרה גם את רכבי פיג'ו ב-1890.
דגם PARIS עד היום הוא אחד מהמודלים הנמכרים ביותר. כבר ב-1987 הוא הוצע למכירה בעץ צבוע או לכה מצופה. עד היום דגם זה מכיל את המגוון הרחב ביותר של צבעים וגדלים, בין 10 ל-110 ס"מ!
ב-1997 משפחת פיג'ו יצרה את המטחנה החשמלית הראשונה, וב-2004 חידשה שוב עם מנגנון ה-U'select לשליטה מלאה על דרגת הטחינה בעזרת 6 שנתות הממוקמות בתחתית המטחנה, מטחינה דקה לגסה.
למותג האריה יש תשוקה למוצרים יפים, קלאסיים, ריבוי חומרים ועיצוב משתנה. הטכנולוגיה הגבוהה מאפשרת מגוון של מנגנוני טחינה – ידני וחשמלי, וגם החידוש האחרון – מטחנה חשמלית הפועלת בעזרת חיישן תנועה.
כיום, תחת המותג המוכר קיימות ארבע זרועות: אוסף עשיר של מטחנות מיוחדות ויעילות, טעמי איכות של תבלינים שאומצו במטבחי השפים הגדולים בעולם, ליין של יין המשלב את הידע הצרפתי ומחקר מתקדם, וקפה גורמה שקיים כבר דורות רבים במורשת הקולקטיבית.
מטחנות המלח והפלפל של פיג'ו נמצאות בשימוש על גבי השולחנות הטובים ביותר בכל רחבי הגלובוס. המטחנות של פיג'ו הן הרבה יותר מעוד גאדג'ט חביב, הן כלי מטבח איכותי ויעיל. המנגנונים של מטחנות פיג'ו מיוצרים ובנויים באופן הממקסם את יעילות טחינת התבלין הרצוי ומותאמים פונקציונאלית לתבלין אותו יטחנו. כל עיצוב מותאם ליצור את דרגות הטחינה האופטימליות ומאפשר טחינה עקבית ואחידה של גודל הגרגירים, במקביל למקסום הטעם והארומה.
למטחנות המלח והפלפל של פיג'ו קיימים שני מנגנוני טחינה ייחודים; האחד מנגנון קלאסי, בו השליטה בדרגות הטחינה נעשית באמצעות הידוק ושחרור הכתר בקצה העליון. סיבוב הכתר והפרדתו מגוף המטחנה יאפשר את הסרת ראש המטחנה ומילוי התבלין הרצוי. השני מנגנון יו-סלקט (U'select), בו השליטה בדרגת הטחינה נעשית באמצעות גלגלת ועליה 6 שנתות. הגלגלת ממוקמת בתחתית המטחנה ו- 6 השנתות מייצגות 6 דרגות טחינה המוגדרות מראש. המנגנון מאפשר זיהוי מיידי של דרגת הטחינה בה ממוקמת המטחנה.
מטחנות המלח והפלפל החשמליות של פיג'ו הינן המטחנות המתקדמות והחדשניות ביותר הקיימות כיום בשוק. מטחנות אלו קיימות במגוון רחב של צבעים, עיצובים וגדלים. מגוון הדגמים הרחב מאפשר לבחור ממגוון האפשרויות:
• מטחנה חשמלית בעלת מנגנון קלאסי או מנגנון יו-סלקט
• מטחנה חשמלית נטענת או מטחנה חשמלית עם בטריות
• מטחנה בעלת חיישן אוטומטי או לחצן אחיזה
• מטחנה חשמלית בעלת גוף נירוסטה, אקריליק, עץ ועוד
המטחנות החשמליות של חברת פיג'ו בעלות גוף טחינה המותאם לכף היד ומנגנון טחינה איכותי ביותר המאופיין בטחינה אחידה, המותאמת לאופי התבלין.
למה צריך דרגות טחינה שונות במטחנה?
הסיבה העיקרית לקיום דרגות טחינה שונות במטחנת מלח ופלפל היא לאפשר שליטה רבה יותר על גודל החלקיקים המיוצרים בעת טחינת המלח או הפלפל ובהתאם לכך לטעמים שהם מוסיפים למנה. על ידי מתן אפשרויות טחינה שונות, המטחנה מאפשרת למשתמשים להתאים אישית את המרקם והטעם של התיבול שלהם בהתאם להעדפותיהם ולדרישות הספציפיות של המנה שהם מכינים. המטחנות של PEUGEOT מדגם U’select מציגות 6 דרגות טחינה שונות, עבור התיבול המושלם לכל מנה ולכל חיך.
כל מטחנה משרתת מטרה מסוימת ובעלת תכונות ייחודיות ההופכות אותה למתאימה לטחינת מרכיבים מסוימים. ריכזנו עבורכם את הנקודות הייחודיות לכל מטחנה וכיצד נכון להשתמש:
- מטחנת פלפל: מטחנת פלפל מיועדת לטחינת גרגירי פלפל שלמים. ניתן להתאים את גודל הטחינה, מה שמאפשר לשלוט על הגסות או העדינות של הפלפל. טחינת גרגירי פלפל טריים משפרת את הארומה והטעם שלהם, וזהו תבלין עיקרי במנות רבות. טחינה גסה יותר מועדפת לרוב למנות שבהן מעוניינים בטעם פלפל חזק יותר, כמו סטייקים או תבשילים. טחינה עדינה יותר, לעומת זאת, מתאימה למתכונים שבהם מעוניינים בטעם פלפל עדין יותר, או כאשר יש צורך בפיזור אחיד יותר של הפלפל, כמו ברטבים.
- מטחנת מלח: בדומה למטחנת פלפל, מטחנת מלח מיועדת לטחינת גבישי מלח גס או עדין. טחינת המלח עוזרת לשמור על מרקם וטריות המלח תוך בקרת כמות התיבול. טחינת מלח ממש לפני השימוש מבטיחה שהוא מתמוסס בצורה אחידה ומספקת את רמת המליחות הרצויה. טחינה גסה יותר של גרגירי המלח משמשת בדרך כלל כמגע סיום, הוספת מרקם פריך ופרץ של מליחות למנה. טחינה עדינה יותר, לעומת זאת, מתאימה יותר למתכונים שבהם צריך לפזר את המלח בצורה שווה, כמו באפייה, סלטים או מרקים.
- מטחנה לגרגירי פלפל חריף: מטחנת גרגירי פלפל חריף מאפשר לשלוט החריפות על ידי התאמת גודל הגרגירים. מטחנות לגרגירי פלפל חריף אידיאליות להוספת טעם פיקנטי למנות כמו סלסה, קארי ומנות נוספות.
- מטחנת קינמון: מטחנת קינמון משמשת לטחינת מקלות קינמון שלמים לאבקה. כלי זה עוזר לשחרר את השמנים והטעמים הארומטיים של הקינמון, ומשפר את הטעם והארומה שלו. קינמון טחון טרי מועדף לרוב לאפייה, קינוחים ומשקאות מתובלים.
- מטחנת זרעי פשתן: זרעי פשתן הם זעירים וקשים, ולכן מטחנת זרעי פשתן נועדה לטחון אותם לאבקה דקה או לארוחה. טחינת זרעי פשתן משפרת את העיכול שלהם ומאפשרת לגוף שלנו לספוג את היתרונות התזונתיים שלהם, כגון חומצות שומן, אומגה 3 וסיבים.
- מטחנת אגוז מוסקט: מטחנות אגוז מוסקט תוכננו במיוחד לטחון אגוזי מוסקט שלמים לאבקה דקה. דגש עיקרי בתכנון המטחנה היה לאפשר טחינה קלה, ללא מאמץ רב מצד המשתמש, על אף חוזקו של האגוז. לאגוז מוסקט טחון טרי יש ארומה וטעם הרבה יותר חזקים בהשוואה למוסקט טחון מראש. הוא משמש בדרך כלל במאכלים מתוקים ומלוחים, כגון קינוחים, רטבים ומרקים.
- מטחנת פולי קפה: מטחנת פולי קפה משמשת לטחינת פולי קפה שלמים למידת הטחינה הרצויה. שיטות חליטה שונות דורשות גדלי טחינה שונים, הטחינה הידנית מאפשרת הגעה קלה לכל גודל. בנוסף, פולי קפה שנטחנו זה עתה יספקו כוס קפה טעימה וארומטית יותר מפולים שמגיעים טחונים.
כשחברת PEUGEOT יצרה את המטחנות השונות, היא הגדירה לה למטרה להפיק את מירב הטעמים והארומות מכל מוצר, להינות מהטריות שלו וממגוון הטעמים שיש לו להציע. חשוב להקפיד לטחון כל מרכיב במטחנה היעודית לו שכן היא נבנתה ותוכננה בדיוק עבורו ועבור הצרכים הספציפיים של כל מוצר. בנוסף, בשל טיבו ואיכותו, מנגנון הטחינה של PEUGEOT נושא אחריות לכל החיים בתנאי שימוש סבירים ובהתאם להוראות >
לצפייה במטחנות למלח ופלפל מבית PEUGEOT >
לצפיה במטחנות המיוחדות של PEUGEOT >