מאת שרית נובק - מיס פטל

המצרכים:
לשכבת הבסיס:
250 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר
2 ביצים
כפית תמצית וניל
240 גרם קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
חצי כוס קוקוס
חצי כוס חלב
לשכבת הגבינה:
כוס וחצי שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
חצי כוס חלב
80 גרם פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 5%
חצי כוס שמנת חמוצה
לקישוט:
פרחים אכילים
פירות שאוהבים

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומערבבים היטב לאיחוד.
3. מערבבים בנפרד קמח עם אבקת אפייה וקוקוס.
4. מוסיפים לתערובת החמאה לסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב ומערבבים בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
5. שופכים את הבלילה לתבנית ומיישרים. אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט. מוציאים מהתנור ומניחים להצטננות.
6. מכינים את שכבת הגבינה: מקציפים ביחד שמנת עם אבקת סוכר, חלב ופודינג לקרם יציב. מוסיפים את הגבינה והשמנת החמוצה ומערבבים.
7. שופכים את הקרם על העוגה ומיישרים. מכניסים למקרר להתייצבות של כשעתיים.
8. מקשטים את העוגה בפירות ובפרחים אכילים ומגישים.
***
התבניות החדשות לאפייה והגשה מבית פיג'ו מיוצרות בצרפת ועשויות מ-100% חומרים טבעיים ולכן בריאות לשימוש. הקרמיקה מצופת אמייל, שכבה אשר אינה פולטת רעלים, ובכך התבניות שומרות על הערכים התזונתיים של המזון, האמייל מייצר משטח אחיד ועמיד כך שאינו נשחק, אינו אוגר חלקיקי מזון, ריחות או כתמים ושומר על ההיגיינה. התבניות שומרות על החום של האוכל למשך 30 דקות נוספות ממועד סיום האפייה ומתאימות גם להקפאה.
למבחר תבניות אפייה והגשה מבית Peugeot >>

https://www.mako.co.il/food-shavuot/Recipe-8494b28e1606971026.htm?sCh=8d1011844fdfe410&pId=25483675